Matka Viipuriin 15. - 17.6.2016

 
Kauniina kesäkuun päivänä kokoonnuimme vanhalle linja-autoasemalle matkalla Viipuriin Hyvinkään reumayhdistyksen kanssa. Linja-auto kurvasi paikalle mukanaan hyvinkääläiset osallistujat, ja matka kohti Lappeenrantaa alkoi.

Perillä majoituimme Patria-hotellissa. Huoneet saimme heti, ja ilta olikin vapaata aikaa. Hajaannuttiin kuka minnekin päin. Useimmat etsimään ruokapaikkaa. Niitähän siellä löytyy. Sitten täydellä vatsalla olikin mukava ihailla upeita hiekkaveistoksia, katsella hienoja veneitä, syödä torilla jäätelöä, jos vielä vatsaan mahtui ja muuten vain istuskella penkeillä kauniissa kesäillassa. Monelle tämä oli ensi käynti kauniissa kaupungissa. Vesi on elementti mikä herättää ihastusta varsinkin, kun tullaan "kuivista" kaupungeista.
  

   
 

Nukkumaan piti mennä ajoissa, koska aamulla oli aikainen herätys. Varhaisen aamiaisen jälkeen suunnattiin satamaan missä Carelia-laiva jo odotti meitä. Passien tarkastuksen jälkeen päästiin laivaan. Sää suosi meitä myös laivamatkalla. Monet meistä oli ensimmäistä kertaa tällaisella reissulla. Kanava on 43 kilometriä pitkä, ja siinä on kahdeksan sulkua. Menomatkalla laskettiin alaspäin. Kyllä siinä oli ensikertalaiselle ihmettelyn aihetta kerrakseen. Laivalla laulettiin myös yhteislaulua ja laivaemäntä kertoi historiaa sekä myös nykyajasta.

   

 
Iltapäivällä saavuimme Viipuriin ja maahantulomuodollisuuksien jälkeen bussi vei meidät Hotelli Viipurin. Opaskin oli mukana jo silloin. Hotellissa saimme huoneet, ja ohjelmassa oli yhteinen ruokailu. Ilta oli vapaa ja monet suuntasivat kaupungille. Tummat pilvet ja ukkonen toivat sadetta, mutta sää oli muuten todella lämmin.


   

 
Perjantaina aamiaisen jälkeen useat piipahti taas kaupungilla tai puistoissa katselemassa. Aamupäivällä bussi haki meidät torille ja kauppahalliin. Paikallinen opas tuli mukaan ja lähdimme kiertoajelulle. Kuuntelimme oppaan kertomaa historiasta ja nykyajastakin. Bussi vei meidät Talikkalan markkinoille, missä sai tehdä ostoksia tai vain katsella. Pellavakaupassa kävimme myös ja se olikin monelle tärkeä etappi. Viimeisenä kävimme Monrepos-puiston portilla. Siellä vietetään usein kesähäitä ja mekin saimme nähdä hääparin ja vieraita. Kävelemään puistoon emme päässeet ajan puutteen vuoksi.

Sitten olikin aika jo hakea matkatavarat ja passit. Sitten suuntasimme bussilla oppaan kanssa satamaan. Kolmen passintarkastuksen jälkeen pääsimme laivaan. Kotimatka alkoi pilvisessä säässä ja sade saavutti meidät. Mutta aika kului rattoisasti seurustellen ja yhteislauluakin oli taas ohjelmassa. Kävipä joku tanssahtelemassakin. Sulut oli taas mielenkiinnon kohteena ja ylöspäin nousu.

Perillä Lappeenrannassa odottikin jo bussi ja kun kaikki oli paikalla lähdimme kotia kohti. Haave kauniista kesäyöstä ei toteutunut vaan vettä satoi koko matkan. Vuorokausi oli vaihtunut ennekuin saavuimme Riihimäelle noin yhden aikaan. Oli aika sanoa kiitokset ja heipat hyvinkääläisille. Mielenkiintoinen, valaiseva ja todella mukava matka hyvässä seurassa on takana. Mutta tätäkin on kiva muistella ja katsella valokuvia.

Jatta

 Verkkototeutus: TammiViestintä - Ylläpito: Login