Etelä-suomen aluehallintoviraston jatkopäätös

Kaupungin liikuntailojen aukiolo

Kanta-Hämeen epidemian kasvun tasaantumisen ansiosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää tiettyjä liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tiloja koskevaa sulkumääräystä. Uuden päätöksen mukaan 27.1.2022 alkaen suljettuina täytyy pitää edelleen joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat. Päätösharkinnassa on huomioitu, että näissä tiloissa viruksen leviämisen riski on erityisen suuri toiminnan luonteen vuoksi. Päätös on voimassa 9.2.2022 asti.

”Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, kylpylät, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata, kun päätös tulee voimaan 27.1.2022”, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. ”Lisäksi edelleen suljetuissa tiloissa voi yhä jatkaa vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa ja lakisääteisten palvelujen, kuten kuntoutuksen, tarjoamista.”

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on edelleen huomioitava osallistujien terveysturvallisuus.

Päätöksen perusteella liikunta- ja urheilutilat ovat seuraavasti auki tai suljettuina.

UIMAHALLI

  • Uimahalli ja uimahallin kuntosali avautuvat asiakkaille torstaina 27.1.2022 kello 6.
  • Uimahallin hetkellinen maksimiasiakasmäärä rajataan puoleen. Rajaus tehdään lukitsemalla kaikki pukukaapit ja jakamalla avaimet uimahallin kassalta.
  • Koronapassia uimahallissa asioinnin yhteydessä ei toistaiseksi vaadita.
  • Tilaussaunan tilat ovat varattavissa maksimissaan 10 asiakkaan yksityistilaisuuksia varten (esim. lasten syntymäpäiväjuhlat).
  • Aikuisten vakiovuorojen tilanvaraukset ovat peruttu 9.2.2022 asti.

MUUT TILAT JA TOIMINTA

  • Muut sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina ja avautuvat aikaisintaan 10.2.2022. Poikkeuksena vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien ohjattu harrastustoiminta sekä ammattiurheilu.
  • Yleisöluistelut jäähallissa ovat toistaiseksi peruttu.
  • Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen liikuntaryhmät ovat toistaiseksi tauolla ja niiden jatkumisesta tiedotetaan erikseen.
  • Keskusurheilukentän pukuhuone avataan jälleen luistelijoiden käyttöön 27.1.2022.
  • Urheilutalon voimailusali avataan vuosimaksun maksaneille harjoittelijoille, mutta kuntosali pysyy edelleen suljettuna.