Kummiyhdistystoiminta

Kummiyhdistystoiminta

Viron ja Suomen Reumaliitot ovat aloittaneet yhteistyön jo vuosia sitten, ja toiminta on edennyt jo yhdistystasolle. Järvamaan reumayhdistys Paidesta on Riihimäen seudun reuma-tules -yhdistyksen kummiyhdistys. Ensitapaaminen oli 2007 Tallinnan kävelytapahtumassa.

Järvamaan reumayhdistys vieraili Riihimäellä 23.5. – 24.5.2008. Tutustuimme Suomen Reumaliiton tiloihin Helsingissä ja Inkilänhoviin Riihimäellä. Meillä oli lämminhenkinen illanvietto Asemaravintolan virkailijakerholla. Toisena vierailupäivänä oli ohjelmassa museot ja pieni kaupunkikierros. Vieraat majoitimme koteihimme.

Järvamaan reumayhdistyksen puheenjohtaja Eevi Sikstus vieraili Riihimäellä 2. – 5.8.2010

Tapasimme KeltaisessaTalossa yhdistyksemme jäseniä.

Liisa Mustonen Eevi Sikstuksen vieressä.

Kuva Laila Hatara

Info-puhelin: puh. 040 557 1530
Sähköposti: riretu(at)gmail.com

Pankkiyhteys: FI73 4108 0010 5450 05
Tälle tilille maksetaan retket, liikuntaryhmien osallistumismaksut jne. tapahtumakohtaisella viitteellä.

Kummivierailu Viroon Järvamaan reumayhdistyksen luo Paideen 5.9. – 7.9.2009

Osallistuimme Tallinnan 10-vuotiskävelypäivään yhdessä kummiyhdistyksemme kanssa. Lauantaina jatkoimme matkaa yhdessä Järvamaan pääkaupunkiin Paideen.

Paidessa vierailimme pormestari Kersti Sarapuun kutsumina Paiden upealla Raatihuoneella.

Järvamaan maakuntaan tutustuimme monipuolisesti.

Kuvat Rauno Hatara

Riihimäen ja Paiden reumalaisten kummisiteeseen uusi lenkki – Tallinna 21. – 22.9 2013

Vuoden 2006 tunnustelujen jälkeen Järvamaan reumayhdistyksen kanssa solmittu kummiside vahvistui jälleen uudella lenkillä. Paiden kaupunki on Järvamaan reuma- ja diabetestoiminnan keskus.

Vuonna 2008 alueen kummiydistys vieraili arvovaltaisella kokoonpanolla Riihimäellä. Seuraavana vuonna paikkakuntamme reumalaiset solmivat oman renkaansa kummisiteeseen vierailullaan Järvamaalla.

Tällä kertaa tapasimme Tallinnassa, matkojen puolivälissä. Paidelaiset köröttelivät puolitoista tuntia maalla luoteeseen ja riihimäkeläiset hitaammalla kulkuneuvolla parisen tuntia merellä etelään. Kättä lyötiin paikallisen kylpylä-kongressihotellin aulassa.

Keskusteluissa käsiteltiin erityisesti yhdistysten taloudellisia mahdollisuuksia näinä ankeina aikoina. Tulevia yhteistyömuotoja arvioitiin ehdotuksiksi yhdistysten tulevien päätösten pohjaksi.

Kummien tapaamisten lisäksi matkalaiset tutustuivat Viron Kansalliskirjastoon. Estonia-teatterin Joutsenlampi-baletti oli monille ennennäkemättömän mykistävä kulttuurielämys.

Kaupunkimaisemaa vierailijat katselivat Tallinnan Teletornista pelottavasta yli kolmensadan metrin korkeudesta.

Matkalla oli lähes nelisenkymmentä yhdistyksen jäsentä sekä yksi ryömimisikäinen pojanvesseli.

Kuvat Rauno Hatara