Kuvia vuodelta 2015

Kuvia vuodelta 2015

Joulupuuro Virsussa 17.12.

Pikkujoulut 28.11. Pihvipaikassa, Hausjärvellä

Tuettu loma Yyterin kylpylähotellissa 16. – 21.11. 2015

Reumaviikon luento 13.10.

Tohtori Kiminkinen luennoi täydelle salille 13.10. aiheesta Kipu ja liikunta. Ennen Kiminkisen luentoa pankkilakimies Laura Hovila kertoi edunvalvontavaltuutuksesta. Reumaviikon luentotilaisuus oli kaikille avoin ja maksuton.

Retki Visbyhyn 5. – 7.7.2015

Riihimäen seudun reuma-tules ry teki retken idylliseen ja kauniiseen – joskin sateiseen – Visbyhyn 5.- 7.7.2015. Nopeasti loppuun varatun retken risteilyaluksena oli Baltic Queen. Perille päästyämme lähdimme kolmetuntiselle Visbyn kaupunkikierrokselle. Sen jälkeen oli mahdollisuus liikkua omatoimisesti kaupungilla tai palata laivalle bussin mukana.

Visby on Ruotsin suurimman saaren Gotlannin eläväinen keskuskaupunki. Gotlannin helmi on Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty Visbyn vanhakaupunki. Visby on elävä pala historiaa: se on sijainnut paikallaan satoja vuosia ja kaupungin vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1100-luvulta. Ainutlaatuinen miljöö nupukivikatuineen hurmaa kaikenikäiset. Entisen hansakaupungin ympäri kiertävä 3,5 km mittainen kehämuuri kertoo 1200-luvun loistosta. Visby on yhtä aikaa sekä historiallinen että modernia elämää sykkivä rentotunnelmainen kaupunki. Se on myös Gotlannin suurin kaupunki ja hallinnollinen keskus.

Visbyssä historia ja luonto eivät ole koskaan kaukana. Vaikka Gotlannin maisemat vaihtelevat karun kallioisesta pohjoisesta vihreampään ja vehmaaseen etelään, saarella kaikki on todellisuudessa lähellä. Pituudeltaan saari on 176 km ja leveydeltään alle tunnin automatkan verran eli 50 km. Gotlanti jää monelle mieleen juuri sen kauneuden ansiosta. Luonnosta ja tunnelmasta pääsee nauttimaan joka paikassa.

Kuvat: Jatta Halttunen. Laila Hatara ja Eila Aalto

Vesijumppaajia vauhdissa

Retki Hyrsylänmutkaan 25.4.

Harvinaiset reumataudit -teemailtaa vietettiin Virsussa 9.4.

Suomen Reumaliiton puolesta harvinaisista reumasairauksista kertoi Jaana Hirvonen, ja Suomen vaskuliittiyhdistystä esitteli Mailis Suhonen. Tilaisuudelle tulee jatkoa syksyllä.

Terveiset tuetulta virkistyslomalta Rauhanlahdesta, Kuopiosta, jossa olimme 15. – 20.3.2015