Kuvia vuodelta 2016

Kuvia vuodelta 2016

Pikkujoulut 26.11.2016

Pikkujoulut pidettiin marraskuun viimeisenä lauantaina Riihimäen Scandicissa. Ohjelmassa oli yhdessäoloa, ruokailu, musiikkia Lotan ja Juhan esittämänä ja laulattamana sekä arpajaiset.

Sieniretkellä 7.9.2016

Sieniretkellä Kiskon majan läheisyydessä. Aurinkoinen, tuulinen ja lämmin syyssää helli. Makkara ja muut eväät maistuivat.

Naisten rosvopaisti-ilta 18.8.2016

Ihana naisten rosvopaisti-ilta Samoojien majalla Lopella.

Matka Viipuriin 15.6. – 17.6.2016

Riihimäen seudun reuma-tules ry teki yhdessä Hyvinkään reumayhdistyksen kanssa retken Viipuriin.

Kauniina kesäkuun päivänä kokoonnuimme vanhalle linja-autoasemalle matkalla Viipuriin Hyvinkään reumayhdistyksen kanssa. Linja-auto kurvasi paikalle mukanaan hyvinkääläiset osallistujat, ja matka kohti Lappeenrantaa alkoi.

Perillä majoituimme Patria-hotellissa. Huoneet saimme heti, ja ilta olikin vapaata aikaa. Hajaannuttiin kuka minnekin päin. Useimmat etsimään ruokapaikkaa. Niitähän siellä löytyy. Sitten täydellä vatsalla olikin mukava ihailla upeita hiekkaveistoksia, katsella hienoja veneitä, syödä torilla jäätelöä, jos vielä vatsaan mahtui ja muuten vain istuskella penkeillä kauniissa kesäillassa. Monelle tämä oli ensi käynti kauniissa kaupungissa. Vesi on elementti mikä herättää ihastusta varsinkin, kun tullaan ”kuivista” kaupungeista.

Nukkumaan piti mennä ajoissa, koska aamulla oli aikainen herätys. Varhaisen aamiaisen jälkeen suunnattiin satamaan missä Carelia-laiva jo odotti meitä. Passien tarkastuksen jälkeen päästiin laivaan. Sää suosi meitä myös laivamatkalla. Monet meistä oli ensimmäistä kertaa tällaisella reissulla. Kanava on 43 kilometriä pitkä, ja siinä on kahdeksan sulkua. Menomatkalla laskettiin alaspäin. Kyllä siinä oli ensikertalaiselle ihmettelyn aihetta kerrakseen. Laivalla laulettiin myös yhteislaulua ja laivaemäntä kertoi historiaa sekä myös nykyajasta.

Iltapäivällä saavuimme Viipuriin ja maahantulomuodollisuuksien jälkeen bussi vei meidät Hotelli Viipurin. Opaskin oli mukana jo silloin. Hotellissa saimme huoneet, ja ohjelmassa oli yhteinen ruokailu. Ilta oli vapaa ja monet suuntasivat kaupungille. Tummat pilvet ja ukkonen toivat sadetta, mutta sää oli muuten todella lämmin.

Perjantaina aamiaisen jälkeen useat piipahti taas kaupungilla tai puistoissa katselemassa. Aamupäivällä bussi haki meidät torille ja kauppahalliin. Paikallinen opas tuli mukaan ja lähdimme kiertoajelulle. Kuuntelimme oppaan kertomaa historiasta ja nykyajastakin. Bussi vei meidät Talikkalan markkinoille, missä sai tehdä ostoksia tai vain katsella. Pellavakaupassa kävimme myös ja se olikin monelle tärkeä etappi. Viimeisenä kävimme Monrepos-puiston portilla. Siellä vietetään usein kesähäitä ja mekin saimme nähdä hääparin ja vieraita. Kävelemään puistoon emme päässeet ajan puutteen vuoksi.

Sitten olikin aika jo hakea matkatavarat ja passit. Sitten suuntasimme bussilla oppaan kanssa satamaan. Kolmen passintarkastuksen jälkeen pääsimme laivaan. Kotimatka alkoi pilvisessä säässä ja sade saavutti meidät. Mutta aika kului rattoisasti seurustellen ja yhteislauluakin oli taas ohjelmassa. Kävipä joku tanssahtelemassakin. Sulut oli taas mielenkiinnon kohteena ja ylöspäin nousu.

Perillä Lappeenrannassa odottikin jo bussi ja kun kaikki oli paikalla lähdimme kotia kohti. Haave kauniista kesäyöstä ei toteutunut vaan vettä satoi koko matkan. Vuorokausi oli vaihtunut ennekuin saavuimme Riihimäelle noin yhden aikaan. Oli aika sanoa kiitokset ja heipat hyvinkääläisille. Mielenkiintoinen, valaiseva ja todella mukava matka hyvässä seurassa on takana. Mutta tätäkin on kiva muistella ja katsella valokuvia.

Jatta

Nuuksion retki 11.6.2016

Toteutimme retken yhdessä Vihdin ja Hyvinkään reumayhdistysten kanssa. Idea lähti liikkeelle Imatran liikuntavastaavien koulutuksessa marrakuussa. Oppaaksi lupautui Anna-Liisa Kelamo Vihdin yhdistyksestä. Hän on toiminut eräoppaana Nuuksiossa, joten kokemusta on.

Aamulla lähdimme Riihimäeltä bussiin ja matkalla keräsimme hyvinkääläiset mukaan. Tutustuimme luontokeskus Haltiaan, suuntasimme sen jälkeen Haukkalammelle, missä nautimme nokipannukahvia kera kotipullan. Kiitos Vihdin puuhanaisten. Siellä paistettiin myös makkaraa nuotiolla sekä tehtiin pieni kävelylenkki ympäristöön.

Sen jälkeen suuntana oli Kattila. Se on ketojen ja niittyjen suojelupaikka. Siksi siellä kesäisin laiduntaa lampaita ja lehmiä. Kattilassa on myös jugend-rakennus, torppa ja pisteaitaa. Idylliä lähellä kaupunkia.

Viimeisenä kohteena oli Maahisenpolku. Näköala paikalta on upea näkymä Pitkäjärvelle. Siellä on myös kelopuita ja sileitä kallioita.

Ihanan päivän jälkeen oli hyvä taas istahtaa bussiin ja palata kotiin väsyneenä. Muistot jäi kuitenkin – ja valokuvia.

Retkellä oli mukana myös Reumaliiton edustaja, ja hänen kuviaan ja juttujaan löydät Reumaliiton sivuilta

Jatta

Tutustuminen Hämeenlinnaan 28.5.2016

Yhdistys teki tutustumisretken Hämeenlinnaan 28.5.2016. Mukana oli hämeenlinnalainen opas Eeva-Kaarina Suominen.

Kiertoajelulla mm. ihmettelimme soivia penkkejä Sibeliuksenpuistossa. Lounaan nautimme Aulangon kievarissa. Aulangon puistometsässä oli myös paljon ihmeteltävää. Ttustuimme myös Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon, joka on Hämeen vanhin kirkko. Mukava tutustumiskierros päättyi Hämeen linnaan.

Yhteislauluilta 21.3.2016 Virsussa

Monelle tuli laulujen myötä muistoja mieleen nuoruudesta ja haikeutta oli aistittavissa. Muisteltiin myös sitä kuinka ennen joutui koelaulua laulamaan luokan eteen, ihan yksin opettajan säestyksellä.

Vuosikokous 17.3.2016 Lopen kunnantalolla

Osanottajia oli runsaasti ja keskustelua käytiin välillä vilkkaasti.

Inkilänhovin kuntosalilla 15.3.2016

Avoin ilta ja uusien jäsenten ilta Inkilänhovissa 2.2.2016

Hallituksen kokous 25.1.2016 Virsussa