Puistonkulman luennot syksyllä 2020

Luennot järjestetään poikkeuksellisesti Kirkkopuiston seurakuntakodissa, Hämeenkatu 5, jotta pystytään huolehtimaan riittävistä turvaväleistä.

Tiistaina 1.9. klo 13-14.30 MUISTI JA AIVOTERVEYS

Luennolla saat konkreettista ja ajankohtaista tietoa, miten itse voi pitää huolta muististani ja aivoterveydestäni? Luennolla keskustellaan myös siitä, milloin on syytä huolestua ja mihin tarvittaessa kannattaa ottaa yhteyttä asian selvittämiseksi. Asiantuntijana on Muistiasiantuntija Marko Mustiala Kanta-Hämeen Muistiluotsista

Lokakuun seminaari: Ikäteknologian mahdollisuudet ja etiikka / Tulevaisuuden asuminen  siirtyy keväälle 2021

Tiistaina 3.11. klo 13–14.30 IKÄÄNTYMINEN -MITÄ KUULUU NORMAALIIN VANHENEMISEEN

uennolla aiheena kehon eri osien ikääntymismuutokset eli mitä meissä ikääntyessämme tapahtuu. äkökulmana myös miehen ja naisen ikääntymisen erityispiirteet. Asiantuntijana yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri Mirja Hallikainen.

Torstaina 10.12. klo 13-14.30 VANHENEMISEN TAITO

Jokaisessa elämänvaiheessa on ilonsa ja hankaluutensa eikä vanheneminen tee siinä poikkeusta. Kaikkea ei voi muuttaa, mutta voi yrittää valita miten suhtautuu elämänsä väistämättömyyksiin. Meidän on mahdollista säilyttää uteliaisuus, ystävällisyys ja mielenrauha elämämme loppuun asti tai jopa saavuttaa nämä taidot juuri myöhäisessä iässä. Mitä vien mukanani vanhuuteen? Mitä jätän taakse tai tavoittelen? Vanhetessaan ihminen voi kasvaa aina syvemmin omaksi itsekseen. Aiheesta puhumassa FT, psykologi ja psykoterapeutti Marja Saarenheimo.