Reumasopeutumisvalmennuskurssit

Nivelreuma ja selkärankareuma

  • ryhmämuotoiset majoitukselliset päivät 4+3 päivää
  • Kaksi jaksoa; aloitusjakso ja päätösjakso

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskeleville ja työelämästä poissaoleville kuntoutujille, jotka sairastavat nivelreumaa tai selkärankareumaa, tarvitsevat tukea elämäntilanteensa hallintaan, tarvitsevat tukea ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien selvittämiseen. Kuntoutus sopii henkilölle, jonka hoito on jo aloitettu erikoissairaanhoidon puolella. Lisäksi kuntoutujalla on riittävästi itsenäistä toimintakykyä, jotta hän kykenee liikkumaan palveluntuottajan tiloissa sekä osallistumaan kuntoutukseen ilman jatkuvaa avustamista.

Tavoite

Kuntoutuja saavuttaa voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selviytymiseen työssä sekä arjessa; vahvistusta elämänhallintaan ja vertaistukea.

Sisältö

Kuntoutuskurssi toteutetaan pääosin ryhmämuotoisena. Kurssiohjelmaan kuuluu myös yksilöllisiä haastatteluja ja tapaamisia. Tavoitteisiin pyritään käytännön harjoittelun, vuorovaikutusta edistämien keskustelujen ja ryhmän tuen avulla. Kurssiin sisältyy majoitus täysihoidolla.

Kurssille hakeutuminen

Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132. Liitteenä tulee olla alle vuoden vanha B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys.

Päivämäärät alustavasti 2022-2023 (muutokset ovat mahdollisia)

82892 Reumasopeutumisvalmennuskurssi, selkärankareuma 
85260 Reumasopeutumisvalmennuskurssi, nivelreuma 

Lisätietoja
Osastonsihteeri puh. 044-7720 353, sähköposti: kuntoutus@kyyhkyla.fi

Katso Kyyhkylän tiedote