Toinen aste palaa hybridiopetukseen Riihimäellä

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 11. helmikuuta koronavirustilannetta. Maakunta jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Epävarmuutta tilanteeseen tuo viruksen brittivariantin leviäminen Suomessa, vaikka muuten tilanne näyttää tasaantuvan. Maakuntaryhmä keskusteli erityisesti toisen asteen koulutuksen tilanteesta ja päätti suosittaa niin sanottuun hybridiopetukseen palaamista toisen asteen koulutuksen osalta koko maakunnassa.

Pandemiaryhmän suosituksen mukaan Riihimäen kaupunki on päättänyt, että toisen asteen opetus palaa hybridiopetukseen 1. maaliskuuta alkaen. Hybridiopetuksessa oppilaitos järjestää opetuksen lähi- ja etäopetuksessa olevia opetusryhmiä vuorotellen. Riihimäen lukiossa ensimmäinen ja toinen vuosikurssi vuorottelevat lähiopetuksessa ja lähiopetuksessa olevat käyttävät kasvomaskeja. Kolmas vuosikurssi on lukulomalla valmistautumassa ylioppilaskirjoituksiin. Lukion opiskelijoille viestitään opetusryhmien käytännön järjestelyistä Wilman kautta.

Muiden suositusten osalta Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkoi nykyisten suositusten voimassa oloa 15. maaliskuuta saakka.

Riihimäellä tämä tarkoittaa, että kansalaisopiston, taidekoulun ja musiikkiopiston aikuisten lähiopetuksen sekä liikunta- ja hyvinvointikeskuksen aikuisten sisäliikuntaryhmien keskeytys jatkuu 15. maaliskuuta asti. Lisäksi sisäliikuntapaikat ovat kiinni yleisöltä 15. maaliskuuta saakka. Ulkoliikunnan pienryhmät ja etäryhmät jatkuvat ohjelman mukaisesti. Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta ja nuorisotilojen toiminta jatkuu aiempien linjausten mukaisesti.

Riihimäen kaupunginkirjaston osalta nykyiset rajoitukset jatkuvat 15. maaliskuuta asti.

Lasimuseo ja taidemuseo ovat avoinna. Turvallisiksi museoiden asiakasmääriksi on arvioitu lasimuseossa 80 ja taidemuseossa 40 asiakasta. Kaupunginmuseo on suljettuna yleisöltä vuoden 2021 ajan. Museoiden opastukset, ryhmävierailut ja tapahtumat on toistaiseksi peruttu.

Pääsiäisenä Riihimäen kaupunki ei järjestä yleisötapahtumia, mutta kaupungin pääsiäiskoristeisiin panostetaan erityisesti. Monet toimijat tarjoavat kaupunkilaisille lisäksi mahdollisuuksia pääsiäisaiheiseen toimintaan ulkona perheen kanssa.

Riihimäen kaupunki suosittelee asukkaita välttämään edelleen kaikkia lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Lisätietoja:

Kati Hämäläinen-Myllymäki
liikunta- ja hyvinvointipäällikkö
050 575 7718
Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4
Mika Herpiö
vt. kaupunginjohtaja
040 500 3345