Kiinnostaako sinua reuma-asioihin vaikuttaminen?

Tulossa! Suomen Reumaliiton liittovaalit 2020!

Suomen Reumaliitto ry järjestää kolmen vuoden välein liittovaalit, joissa valitaan Reumaliiton valtuusto. Valtuuston toimikausi on kolme liittovaaleja seuraavaa kalenterivuotta. Valtuustoon valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä 24 valtuutettua ja 24 varavaltuutettua. Ensimmäistä kertaa valinta tehdään postitse tapahtuvalla äänestyksellä syksyllä 2020. Vaalin tulos julkistetaan 23.11.2020.

Liittovaalissa Riihimäen seudun reuma-tules ry kuuluu Kanta- ja Päijät Hämeen vaalipiiriin, joka saa valita 2 valtuutettua ja kaksi varavaltuutettua Reumaliiton valtuustoon. Riihimäen seudun reuma-tules ry saa asettaa kaksi ehdokasta valtuutetuiksi ja lisäksi yhden ehdokkaan valtuuston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajien vaalissa vaalipiirinä on koko maa. Liittovaalissa yhdistyksellämme on 2 ääntä valittaessa vaalipiirimme valtuutettuja ja valtuuston puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa. Reumaliiton vaalivaliokunta antaa yhdistyksille syksyllä tarkemmat ohjeet vaalin suorittamisesta.

Riihimäen seudun reuma-tules ry:n vuosikokouksessa 19.3.2020 kokous valitsee enintään kaksi yhdistyksen ehdokasta Reumaliiton valtuutetuiksi.  Kokous voi myös asettaa yhden ehdokkaan valtuuston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi tai olla asettamatta omia ehdokkaita. Sama henkilö voi olla ehdolla kaikki näihin tehtäviin. Ehdokkaaksi asettuvan tulee olla Kanta- ja Päijät-Hämeen vaalipiiriin kuuluvan yhdistyksen varsinainen jäsen. Puheenjohtajaehdokkaiden tulee olla jonkun jäsenyhdistyksen varsinainen jäsen. Tietysti toivomme, että saamme ainakin yhden valtuutetun omasta yhdistyksestämme  Reumaliiton valtuustoon. Ehdokas antaa kirjallisen suostumuksen liittovaaliin. Ehdokaslistat on toimitettava Reumaliiton vaalivaliokunnalle 31.5.2020 mennessä.

Jos kiinnostut Riihimäen seudun reuma-tules ry:n ehdokkuudesta Reumaliitto ry:n liittovaalissa, ota yhteys puheenjohtaja Jatta Halttuseen, p. 044 9709 393, sp. jatta.halttunen@gmail.com. Lisätietoja antaa myös nykyisen valtuuston jäsen Jarmo Heino, p. 050 3616 533,  jarmoin@gmail.com.

www.reumaliitto.fi