Vinkkejä mielen hyvinvointiin Reumaviikolla

Reumaliiton Reumaviikon tiedote 30.9.2019

Reumaviikon teemana on mielen hyvinvointi. Tieteellinen näyttö tukee sitä, että mieli on tärkeä voimavara terveyden ylläpitämisessä ja sairauden kanssa selviämisessä.

Reumaliitto haluaa Reumaviikolla 6.–12.10. käynnistyvällä kampanjallaan kiinnittää huomiota mielen hyvinvoinnin vaikutukseen terveyteen. Mitä keinoja kaikilla, myös kipujen ja toimintarajoitteiden kanssa elävillä ihmisillä, on tehdä elämästä parempaa?

 5 + 1 vinkkiä hyvinvoinnin tukemiseksi

Reumaliitto kysyi jäseniltään vinkkejä mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Itse kipujen kanssa elävät suosittelivat näitä keinoja:

  1. Vietä aikaa mukavassa seurassa. Perhe ja ystävät ovat monelle arvokas voimavara. Järjestä heille aikaa. Jos et pysty tapaamaan usein sinulle tärkeitä ihmisiä, ole aloitteellinen ja soita tai laita viesti.
  2. Liiku luonnossa. Säännöllinen liikunta ja luonnossa oleminen parantavat tutkitusti henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Lähiluontoon on helppo kipaista tuulettumaan. Keskity luonnon tarkkailuun ja nauti hetkestä.
  3. Vähennä stressiä. Pyri välttämään ylimääräistä stressiä. Se voi onnistua olemalla itsellesi armollinen ja vetämällä rajoja siihen, mitä lupaat tehdä.
  4. Harrasta itsesi iloiseksi. Mielekkäät harrastukset piristävät viikkoa. Pyri lisäämään kalenteriisi joka viikolle jokin harrastus tai muu itseäsi ilahduttava meno.
  5. Älä tingi levosta. Pyri kunnon yöuniin. Varmista, että sinulla on lepohetkiä myös pitkin päivää.

+ 1. Yritä huomata hyvä. Elämän vastoinkäymisiä ei voi valita, mutta voit vaikuttaa omiin ajatuksiisi. Yritä huomata jokaisen päivän pienet hyvät asiat ja olla niistä kiitollinen.

Reumaviikko avataan Ylivieskassa

Valtakunnallista Reumaviikkoa vietetään tänä vuonna 6.–12.10.2019. Reumaliiton aluetoimikunnat ja yhdistykset järjestävät runsaasti tapahtumia ympäri maata. Maailman Reumapäivää vietetään lauantaina 12.10.2019.

Vuonna 1947 perustettu Reumaliitto ja sen 143 paikallisyhdistystä kokoavat yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomea. Liitto ja yhdistykset tarjoavat vertaistukea, tietoa, toimintaa ja liikuntaryhmiä.

www.reumaliitto.fi/mieli