Voimassa olevia rajoituksia jatketaan Riihimäellä tammikuulle

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta kokouksessaan torstaina 17. joulukuuta 2020. Ryhmän arvion mukaan maakunta on edelleen vahvasti epidemian leviämisvaiheessa, vaikka tilanne vaihtelee alueittain. Tilanteen vuoksi ryhmä suosittelee tällä hetkellä voimassa olevien rajoitusten jatkamista 17. tammikuuta 2021 asti. Pandemiaryhmä arvioi tilannetta uudelleen loppiaisen jälkeen.

Suositukseen perustuen Riihimäen kaupunki jatkaa voimassa olevia rajoituksia 17. tammikuuta 2021 saakka:

 1. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi, eikä niihin osallistumista suositella. Kaupungin henkilökunnan joulukirkko on peruttu.
 2. Yleisötilaisuuksien osalta suositellaan niin ikään pidättäydyttävän yli 10 henkilön tilaisuuksista. AVI on antanut asiasta määräyksen 10. tammikuuta 2021 asti.
 3. Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana Kanta-Hämeestä muualle suositellaan välttämään.
 4. Mahdolliset juhlallisuudet suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä ja huolellisesti turvatoimista (maskit, turvavälit, käsihygienia) huolehtien. Lisäksi juhlallisuudet suositellaan järjestettäväksi ”hiljaisesti” eli ilman kuorolaulua tai puhallinsoitin- tai lauluorkesterien esiintymistä. Koulujen juhlat ja vastaavat tilaisuudet järjestetään vain omassa luokassa tai ryhmässä tai ei lainkaan.
 5. Toisen asteen opetuksen suhteen jatketaan hybridi-opetuksen ja maskisuositusten käyttöä. Mikäli epidemiatilanne edelleen vaikeutuu tavalla, joka edellyttää siirtymistä etäopetukseen, siitä annetaan suositus erikseen.
 6. Perusopetuksen yläkoulujen (luokat 6.-9.) osalta jatketaan täysimääräisesti kasvomaskien käyttöä. Maskisuositus koskee myös varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstöä.
 7. Kaupungin järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan (mukaan lukien kansalaisopisto ja liikuntaryhmät) sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoimintojen osalta jatketaan sulkutoimia. Etänä järjestettäviä kursseja ja muuta etänä järjestettävää harrastetoimintaa jatketaan.
 8. Kaupungin liikuntatilojen ja koulujen liikuntasalien sulkua jatketaan.
 9. Riskiryhmien suojaamisen osalta jatketaan ja kehitetään suojaustoimenpiteitä, mukaan lukien henkilöstön suojainten käyttö ja hygieniatoimet sekä turvallisten vierailutilojen ja -käytäntöjen luominen ja käyttöönotto.
 10. Kaupungin nuorisotilojen ja kirjaston lukusalin sulkua jatketaan. Museoiden opastukset, ryhmävierailut ja tapahtumat on peruttu. Kaupunginmuseoon otetaan kerralla korkeintaan viisi ihmistä.
 11. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta suositellaan pidättäytymään alle 10 henkilön pienryhmätoiminnassa. Ryhmäharrastuksia voi siis jatkaa soveltuvissa paikoissa (esim. ulkotiloissa) siten, että osallistujat jaetaan erillisiksi, alle 10 henkilön ryhmiksi.
 12. Kaupungin etäsuositusta jatketaan toistaiseksi niin kauan kun maakunta on epidemian leviämis- tai kiihtymisvaiheessa. Etätyötä suositellaan tehtäväksi kaikissa niissä kaupungin tehtävissä, joissa se on työn luonteen huomioiden mahdollista.

Kaupunginmuseo sulkeutuu yleisöltä vuodeksi 1.1.2021 alkaen. Lasimuseo on suljettu yleisöltä tammikuun 2021.

Riihimäen kaupunki suosittelee asukkaita välttämään kaikkia lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Lisätietoja:

Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4

Toni Haapakoski
kaupungininsinööri
050 560 8026

Mika Herpiö
vt. kaupunginjohtaja
040 500 3345